Пълнени чушки с бял сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кайма – 600 г смес
  • чушки – 8 броя средни
  • ориз – 1 к.ч.
  • лук – 2 глави кромид
  • праз – 1/4 стрък
  • гъби – 10 броя, накълцани ситно
  • домати – 2 ситно нарязани
  • мазнина – 1 к.ч. олио
  • черен пипер – млян, на вкус
  • магданоз – връзка
  • сол
  • яйца – 3 жълтъка (може и цели), за соса
  • брашно – 3 с.л.
  • кисело мляко – 5 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция пълнени чушки и поднесете.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *