Радо Шишарката проговори за стрелбата със сина на Златистия: Почнах да му пея „Тигре, тигре“ и дойде полицията

Двама души са в ареста за 24 часа след стрелбата вчера в столичния квартал „Лозенец“. Те ще бъдат обвинени в хулиганство.

„Към 1:30 ч. ми звъннаха да дойда да пея. Спрях по-надолу и звъннах някой да ме посрещне. Излезе едно момче, тамън наближавам и се чуха 2-3 изстрела. После, като влязох вътре, стана някакъв скандал за тези изстрели, защото разбрах че момчето си играело с пистолета и неволно уцелил един от прозорците в сградата отсреща. В апартамента, чиято тераса е уцелена, има малко бебе. За радост няма пострадали“, това каза по Нова фолкпевецът Радослав Петров, известен като Радо Шишарката, който стана свидетел на случилото се..

„Бяха няколко човека по повод рожден ден на едното момче, което ставаше на 30 години. Тамън почнах да му пея „Тигре, тигре“ и дойде полицията“, добави Шишарката. Певецът си припомни, че такива инциденти е имало много по мутренските времена. „94-та година пак имах такъв инцидент, сега сме 2017 г. и ми се вижда малко странно“, каза той.

Както struma.bg писа, в сряда пиян мъж стреля в заведение по време на празненство. Куршуми попаднали в прозорците на съседен апартамент. По чудо няма пострадали.

Арестуваните са собственикът на пистолета и негов приятел, който е стрелял. По първоначална информация стрелецът е 30-годишният Йордан Златев, син на скандалноизвестния Злати Златев-Златистия, а поводът за стрелбата бил рожден ден.

Още вчера жената, живееща в съседния апартамент, разказа следното:

„Стреляха. Аз първо въобще не разбрах, че е стрелба, но точно се прибирах в къщи и мъжът ми седеше на масата и аз му казвам: „Пази се! Стрелят!“. Аз даже въобще не осъзнавах, че и двата ни прозореца са изпотрошени и помислихме в началото, че е някаква въздушна пушка, а се оказа, че са истински куршуми.“

Жителите на квартала правят подписка за затваряне на заведението.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *