Разширяват популярния мотел „Орбита” над Благоевград, собствениците Кирил и Иван Чапови и Вл. Табутов ще строят спа и открит басейн

Разширяват мотел „Орбита” над Благоевград с нова част, спа център и открит басейн. Общинският експертен съвет по устройство на територията е одобрил подробен устройствен план – план за застрояване върху терен, на който има временна постройка, като новата част ще е с височината на съществуващата хотелска сграда – три етажа. Дава се зелена светлина на собствениците Кирил и Иван Чапови и Владимир Табутов да направят към хотелската част спа център и открит плувен басейн, които ще издигнат популярния комплекс на съвсем ново, по-високо ниво.

През зимата имаше пожар в комплекса, щетите от който обаче собствениците отстраниха скоростно и той заработи с пълен капацитет.

„Орбита” е разположен в местността Парчето в землището на благоевградското село Бистрица. Той бе купен от ХК „Орбита” ЕООД, капиталът на дружеството е 1 288 640 лв. и е собственост на „Хидроенергийна компания” АД. Сделката бе направена преди 3 години, като цялата площ на мотелския комплекс заедно с градината е 3,544 дка. Основната сграда е застроена върху 510 кв.м, има и частичен сутерен към нея върху 150 кв.м.

Напоследък мястото става много атрактивно за семейни празненства и сватби, особено през лятото, заради красивата градина и прохладата на планината.

Единственото изискване на експертната комисия, поставено пред инвеститорите, е задължителните застроителни линии на новата част да бъдат съобразени с инвестиционния проект.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *