Рекорд на наддаване за общински терени в Благоевград! На 278 лв. скочи наемът на кв.м. търговска площ при цветарките на ъгъла на ул. „Илинден“

278 лв. бе рекордната наемна цена, която достигна 1 кв.м общинска търговска площ, на търгове за отдаване под наем на терени за монтиране на преместваеми обекти в Благоевград. Таванът бе даден за 6 кв.м на пресечката на ул. „Илинден“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“ за павилион за продажба на цветя. Наддаването тръгна от 32,34 лв., като заради очаквания интерес поради традиционно сериозната конкуренция между цветарите общината бе определила депозит от 2000 лв. за участие в търга.

Изненадващо Любима Георгиева, която държи два павилиона в района и на преден търг шокира всички, като вдигна цената на кв.м 30 пъти, сега се яви с най-ниската оферта от 299 лв. без ДДС чрез фирмата на мъжа си „Цвете Любима“.

Явно притеснена да не загуби търговска територия, конкурентката й от ЕТ „Румяна Иванова – Дир“ даде 1669 лв. без ДДС на месец за мястото за монтиране на павилион, а ЕТ „Валя-Снежана Пиленцова“, която също има 2 работещи цветарски магазинчета там, предложи наем от 688 лв. на месец.

Най-оспорвано бе наддаването за мястото от 12 кв.м за преместваем зеленчуков магазин близо до автобусната спирка при Осмо средно училище в жк „Еленово“, за което наддаваха 4 фирми, а настоящите наематели изгубиха обекта си. При начална цена 45,78 лв. без ДДС, ЕТ „Желязко Брусев – ЖИБ“ предложи 403,33 лв., като остави след себе си фирмата на Перса Спасова „Пами 5“ ЕООД с предложение от 354,50 лв., ЕТ „Иван Хубенов – Марти“, чиято оферта без ДДС бе 180 лв., и „Кафе 1948“ ЕООД на Костадин Бонков, който предложи 280 лв. наем.

От наддаването се отказа „Иван 1921“ ЕООД на Георги Байрактарски – Бари, който бе купил тръжни документи за 12 кв.м за лавка на ул. „Страцин“ срещу входа на ВиК, но и там не се включи в наддаването. При начална цена от 45,78 лв., мястото нае Росен Гаврилов с фирмата си „Хепи“ ЕООД за 55 лв. без ДДС на месец, като след него с оферта от 50 лв. остана „Ес Ел Ес Консулт“ ЕООД на Любомир Стоинков.

Сериозно бе наддаването и за мястото от 8 кв.м на лавка на входа на поликлиниката. При начална цена 37,38 лв., досегашната наемателка Гергана Цветанова-Чопова предпочете да се застрахова и игра с две свои фирми – „Гергана 777“ ЕООД и ЕТ „Гергана-94 – Гергана Цветанова”, като вдигна наема съответно на 1377 лв. без ДДС и на 647 лв., и остави на трето място конкурента си Борислав Аршинков, собственик на регистрираното в с. Елешница дружество „БАС-71“ ЕООД с предложение от 201 лв. Той се отказа от наддаването за помещението от 100 кв.м на ул. „Иван Михайлов“ в подлеза при Спортния интернат. С предложение от 211 лв. месечен наем го спечели ЕТ „Веселин Илиев“, ЕТ „Мария Илиева – Рай“ остана на второ място с оферта от 205 лв.

Също с две свои фирми с регистрация в с. Падеш – ЕТ „Лидия Петкашева“ и „Детелина 81“ ЕООД, спечели 8 кв.м в жк „Запад“ търговска площ, за която при начална цена от 37,38 лв. без ДДС и двете оферти бяха за 47,38 лв. и 59 лв. наем на месец.

Също без конкуренция мина търгът за 6 кв.м, върху които има павилионче за обущарски услуги на спирката под бившето Първо основно училище с площ 6 кв.м. Иван Тупаров игра като физическо лице и с фирмата си „Тупаров“ ЕООД и вдигна началната цена от 32,34 лв. на 34 лв. без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *