Свински ребра на фурна със зеленчуци и мартини

Продукти

500 г свински ребра
1 кг картофи
2 големи моркова
2 големи глави лук
300 г глава целина
3 с.л. олио
300 г мартини (бял пелин, полусухо бяло вино)
1 ч.л. сол
1 с.л. червен (лют) пипер
1 ч.л. пипер меланж
1 ч.л. куркума
1 с.л. мащерка
1 връзка магданоз

Начин на приготвяне

Смесваме в тавата мартини, олио и сухите подправки и овалваме добре нарязаните на тънко зеленчуци и ребра. Поставяме капак отгоре (фолио) и слагаме в студена фурна, включваме на 180 градуса и печем около 70-80 минути, като последните 10 махаме капака, за да се запече. Сервира се с пресен магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *