Селска пролетна манджа

Необходими продукти:

  • пресни картофи – 1 кг
  • ориз – 1 к. ч.
  • олио – 50 мл
  • пресен лук – 2 стръка
  • чушки – 1 бр. зелена
  • домати – 1 бр.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • джоджен – 7 – 8 листа пресни

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.

В тенджера загрейте олиото и прибавете картофите, пържите за около 5 минути.

Прибавете нарязаните пресен лук и зелената чушка, продължете да пържите до леко омекване на зеленчука.

Прибавете обеления и настърган на едро ренде домат, червения пипер и разбърквате.

Налейте 5 ч.ч. топла вода, след като заври, намалете котлона на слабо, затворете капака на тенджерата и оставете да къкри за около 5 минути, след което добавяте добре измития и прецеден ориз, разбъркайте.

Оставете манджичката да къкри на бавен огън, при затворен капак, до готовност на ориза.

Посолете на вкус, поръсете с нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и премахнете манджата от котлона, оставете при затворен капак да се задуши за около 10 минути преди сервиране.

Селската пролетна манджа е готова.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *