НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сладки картофи – 400 г
кейл – 100 г
бекон – 80 г
яйца – 2 бр.
зехтин или масло – 2 с.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете сладките картофи на кубчета. Сварете сладките картофи в подсолена вода за около 8 минути, докато омекнат леко, но останат стегнати. Отцедете ги.
В тиган загрейте зехтина и запържете бекона до златисто и хрупкаво. Добавете сладките картофи и ги сотирайте 5-6 минути, докато се зачервят леко.
Прибавете нарязания кейл и задушете за още 2-3 минути, докато омекне, но запази свежия си цвят.
В друг тиган изпържете яйцата на очи.
Подправете зеленчуците и бекона със сол и черен пипер. Разпределете в чинии, а отгоре поставете по едно яйце на очи. Поднесете сладките картофи с кейл и бекон веднага.
Вместо варени, можете да си направите печени сладки картофи на кубчета. Опитайте също и тези чудно вкусни сладки картофи с чеснов сос./готвач.бг
