Необходими продукти:
4 с.л. масло; 1 връзка аспержи; 2 ч.ч. гъби; 4 стръка зелен лук; 1/2 ч.л. мащерка; 1 ч.л. лимонов сок; сол; черен пипер; 2 ч.ч. швейцарско сирене; 8 палачинки; 8 резена шунка; 3 ч.л. брашно1 ч.л. горчица 1 1/2 л. прясно мляко 1/3 ч.ч. бяло вино 1/2 ч.ч. пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 200 градуса, след което докато достигне градусите, вие загрейте половината от маслото в тиган и задушете в него обелените и нарязани на кръгчета аспержи, гъбите, лукът, прибавете мащерката, и задушавайте, докато течността от зеленчуците се изпари.
Едва след това добавете лимоновият сок, солта и пиперът. Прибавете и половината от швейцарското сирене и разбъркайте. След като сместа стане готова, върху всяка една от палачинките сложете резен шунка, а върху него сложете от получената смес. Навийте на руло и наредете в правоъгълна тавичка. Останалото масло се разтопява в голяма тенджера.
Разбъркайте с маслото горчицата и брашното и разредете с млякото. Така получената смес се бърка, докато се сгъсти. Прибавя се виното и част от останалото швейцарско сирене и се разбърква, докато то се разтопи. Подправя се със сол и черен пипер. Този сос се излива върху палачинките.
Отгоре се поръсва останалото швейцарско сирене и настърганият пармезан. Палачинките се пекат 30 минути, докато се зачервят.