София избра своята песен… „Ангел в нощта“

София беше музика! В навечерието на празника на София под патронажа на Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община, новото място за събития на открито Платформа А6 до НДК събра творци в подкрепа на общественозначимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум посрещна тържествено изявени и млади композитори, текстописци, аранжори и изпълнители, и представител на институции с червен килим и „Стена на Славата“, за да запечатат звездните моменти по случай 10-ото юбилейно издание на фестивала.

С партньорството на Министерството на туризма, фестивалът презентира чрез видеоматериали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната. Затова и слоганът за 2020 г. е „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, за да насочи вниманието на обществото към една общественозначима кауза – подкрепа на българския туризъм.

Фестивалът се проведе в категория „Конкурс за нова българска поп и рок песен”. И този път фестивално жури изпита „затруднение“ при избора на призовите места.

1-ва награда в конкурса получи песента „Ангел в нощта“, по музика, текст и аранжимент на Пенко Богданов, в изпълнение на Rock Session & Антон Пейчев. Наградата връчи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма г-жа Марияна Николова.

Песента получи и Специална награда на медиите, избрана от фестивално жури на медиите, в състава бе и Атанас Лазаров (Агенция за публични комуникации ПРофайл).

Специалната награда на фестивала на името на рок легендата Петър Гюзелев получи песента „Неповторим“ на младия изпълнител Митко Стафидов и Йордан Борисов.

Наградата връчи съпругата на Петър Гюзелев – Ефросина Гюзелева, заедно със заместник-министъра на туризма Любен Кънчев.

2-ра награда се присъди на песента „Да се завърна у дома” в изпълнение на Петя Буюклиева. Наградата връчи заместник-министърът на културата Румен Димитров.

3-то място бе присъдено на песента „Изповед” в изпълнение на Илия Ангелов. Наградата връчи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Награда и плакет за цялостно творчество „Добро сърце“ се присъди на Росица Кирилова. Тя има зад гърба си много каузи и е първият посланик на България за УНИЦЕФ. Наградата връчи министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на Веселин Маринов. Приза и специалния плакет връчи заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова, която е и патрон на събитието.

И тази година „София 2020” подкрепи кампанията „Нека бъдем по-добри“, която е фокусирана върху една много важна, общественозначима кауза: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник“.

Целта е информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, което дава информация за репродуктивните им възможности.

Същността на инициативата е да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки.

Това изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот. Към каузата се включи и екипът на Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом”. В подкрепа на каузата беше представена и емблематичната песен на кампанията „Мечта за дете“, в изпълнение на Галя Георгиева, група „Жестим“ и децата от 177-а ДГ „Лютиче“ и школата по вокално майсторство „Мюзик Бокс“ с ръководител Катина. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *