
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
леща – ½ ч.ч., суха
нахут – 1 консерва
червен боб – 1 консерва
лук – 1 глава
чесън – 3 скилидки
зелен лук – 2 стръка
копър – няколко стръка и магданоз
спанак – 100 г
печурки – 6 бр.
мащерка
кориандър – млян
къри – 1 с.л.
куркума – 1 ч.л.
черен пипер
сол
зеленчуков бульон – 1 кубче
фиде – 1 шепа
вода – 7 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лещата се накисва от предната вечер или в гореща вода няколко часа по-рано.
Лукът се нарязва на дребно, гъбите на по-едро, а чесънът, копърът и магданозът се наситняват. Спанакът се измива и накъсва.
В сгорещено олио се запържва лукът с гъбите. Когато поомекне лукът, се добавя чесънът с мащерка и млян кориандър.
Прибавя се лещата, зеленчуковият бульон, къри, куркума и водата. Оставя се да заври супата с нахут, след което се намалява и се готви до поомекване на лещата.
Тогава се добавят червеният боб, нахутът, спанакът, фидето, копърът и магданозът.
Оставя се бобената супа да готовност на лещата, фидето и омекване на зелениите. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.
При сервиране на Арабска супа Аш Реште с нахут и спанак може да се капне малко лимонов сок.