Съдържател на барче в жк „Орлова чука“ нагости с 15 кг мръвки и майсторска ракия съседи и приятели за първата си пенсия

Съдържателят на барче в жк „Орлова чука“ в Благоевград Станчо Георгиев, който е бил дълги години сервитьор в „Балкантурист“ и е със солиден стаж в сферата на строителството в Коми, Испания и у нас, почерпи щедро за първа пенсия. Още сутринта във фурната на двора той заложи на бавен огън 15 кг свинско месо, за ценителите се бе постарал с отлично задушени 3 кг шкембе, а за специалната си ракия, лично производство, отвори първия 5-литров буркан готова домашна туршия.
Съпругата му Студенка вдигна до небето летвата по майсторлък на домашни баници в квартала и ги сервира още топли на отрупаната трапеза. Усърдието и приятелството й бяха наградени от гостите на партито с красив букет. На виновника за сбирката комшиите подариха икона на Св. Петка – с пожелание да пази семейството му, и винтоверт – хем да да му върши работа, хем да услугва на съседите.
Сред гостите на купона бе шефът на КАТ Данаил Стоицов, компютърният спец Спас Терзиев, бившият футболист Росен Чивиев, охранителят Георги Калинков, а наздравиците и благопожеланията за домакина на купона продължиха до полунощ.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *