Сърбия отговори официално за оградата по границата с България

Няма да има ограда на границата между България и Сърбия. Това стана ясно, след като страната ни официално поиска информация от Белград относно подобни твърдения в сръбските медии.

Сръбският посланик в София Желко Йович заяви, че правителството му не е вземало решение за издигане на ограда по границата с България, нито се извършват дейности по подготовката за такова съоръжение.

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков е разговарял с Милош Попович, началник на кабинета на сръбския министър-председател. Попович е потвърдил, че подобно решение за България няма и ще бъдем уведомени предварително, ако в бъдеще се обсъжда подобно нещо.

Границата на България със Сърбия се охранява изключително стриктно, тъй като е външна за ЕС. За първата половина на годината на „зелена” граница между двете страни са заловени 211 незаконни мигранти, опитали да влязат в Сърбия.

От началото на извънредното положение в Сърбия до 6 май е имало наредба, която е позволявала временно изземване на поземлени имоти. Това е можело да стане само за случаи, в които по този начин може да се предотврати разпространяване на COVID-19. Тази наредба обаче вече не е в сила. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *