С 45 000 лв. по-ниска оферта „Диана 7“ на братя Шимбови с едни гърди пред „Ай Би Си Консулт“ на бизнесдамата Милена Ризова за саниране сградата на архива

С 45 569 лв. по-ниска оферта фирмата на братя Георги и Никола Шимбови „Диана 7“ ООД излезе „с едни гърди“ напред в обществената поръчка за саниране на сградата на Държавния архив в центъра на Благоевград пред конкурента си „Ай Би Си Консулт“ ЕООД на Милена Ризова.
Двете благоевградски фирми стигнаха до финала на поръчката и вчера бяха отворени ценовите им оферти. Третият участник, софийското дружество „НСК София“ ЕООД с управител Светлин Владимиров, бе отстранено от надпреварата от комисията начело с началника на отдел „Обществени поръчки“ в общината Ива Цветанова. Причините за дисквалифицирането са няколко. Едната е, че представената от дружеството технологично-строителна програма за изпълнение на строителните дейности се различава от представения линеен график и не е тясно свързана с него. В документацията на софийската фирма е посочено, че преди започване на строителството ще се изгради временна строителна база, като е пояснено, че строителните дейности ще стартират след получаване на възлагателно писмо. Съгласно условията на поръчката и проекта на договора обаче срокът за изпълнение на строителството започва да тече от датата на откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия, а не от получаване на възлагателното писмо. От технологично-строителната програма, представена от „НСК София“ ЕООД, не ставало ясно за намерението на участника, свързано с изпълнението на поръчката и организацията и изпълнението на СМР, посочва още в констатациите и мотивите си за отстраняване комисията.
На отваряне на ценовите оферти на допуснатите до финала участници присъства представител на „Ай Би Си Консулт“. И двете дружества са получили равен брой от 100 точки по показател „срок за изпълнение“ – с посочени 120 календарни дни, и „срок за проектиране“ – с декларирани 25 дни.
Офертата на „Ай Би Си Консулт“ ЕООД за изпълнение на поръчката е 401 064,19 лв. с ДДС, от които 28 800 лв. са за работния проект и 372 364,19 лв. за строителните дейности. Ценовото предложение на конкурентите им „Диана 7“ ООД е 355 494,85 лв. с ДДС, от които за работен проект са предвидени 9480 лв.
На коя от двете благоевградски фирми ще се възложи поръчката, ще стане ясно, след като комисията прегледа щателно анализите на ценовите им предложения.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...











Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *