С 5-има нови учители започна учебната година в Езиковата гимназия в Благоевград

Със 156 осмокласници и 5-има нови учители в колектива започна учебната 2019/2020 г. в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград. По време на официалната част прозвучаха поздрави и музикални изпълнения на английски, френски, испански, немски език, а гимназистите приветства директорът на учебното заведение Тинка Попова.

„Не забравяйте, че е привилегия да бъдете част от историята на едно училище за сбъдване на мечти. Тук вие ще откриете себе си, ще откриете нови приятели, ще се изправите пред нови предизвикателства. Бъдете упорити и целеустремени, за да покорявате върховете на науката. Мечтайте, вярвайте в себе си, а ние, вашите преподаватели и вашите родители, ще бъдем неотлъчно до вас, за да ви подкрепяме и насърчаваме“, обърна се към новоприетите ученици директорът и посъветва дванадесетокласниците, както и досега, да бъдат най-добрите и всички да се гордеят с успехите им.

Не по-малко развълнувани от учениците бяха и новопостъпилите учители. Сред тях са новата преподавателка по философия на английски език Светослава Байрякова, която е с докторска степен от ЮЗУ и със солиден професионален опит както в средното, така и във висшето образование. „Естествено, че приемам всяка работа като предизвикателство“, каза д-р Байрякова.

Висококвалифицирана и е новата учителка по френски език Елена Кондева, която работи в системата на образованието от 17 години.

С неприкрито вълнение откриването на учебната година наблюдава и младата учителка по английски език Оливия от Америка, която засне с телефона си цялата церемония.

Наред с новите попълнения в колектива не бяха забравени и емблематични за Езиковата гимназия учители. Специално гости на тържеството бяха дългогодишният заместник-директор на училището и учител по БЕЛ Снежанка Убенова и специалистът по френски език Лиляна Ризова. Те с усмивка споделиха, че бивши учители няма, и се насладиха на прекрасните изпълнения на учениците.

След като директорът на ЕГ лисна менчето с вода и звънецът би, първи в класните стаи влязоха 6-те паралелки осмокласници. И докато те бяха радостни и развълнувани от очакващите ги 5 години в ЕГ, то при дванадесетокласниците чувствата бяха смесени.

„Мъчно ни е, защото започваме последната си година тук и след това ще трябва да се разделим с любимото си училище“, признаха учениците от 12 „в” клас. Те посрещнаха класния си ръководител Дамяна Грънчарова с бурни аплодисменти. Влизайки в стаята, учителката се обърна към тях с думите: „Моля ви, бъдете отговорни. Знам, че много от вас вече имате книжки и карате коли. Шофирайте внимателно и никога след употребата на алкохол“, отправи чисто житейски съвет към младите хора класната им. Тя пожела на учениците си да завършват успешно средното си образование, да влязат в избраните от тях университети, а след това да си намерят работа, която да ги прави щастливи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам?

    Ей, Байряка бил голям пенкилер, и в ЮЗУ, и в ЕПУ, и в ЕГ, колко трудови договора е намотала?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *