Тази билка пази от най-тежките болести!

Билката жълт кантарион (Hypericum perforatum) е растение с изключителна лечебна мощ и едва ли съществува някой, който поне веднъж в живота си да не е чувал за нея. Жълтият кантарион е тревисто растение, което може да се намери из цяла България.На Еньовден жълтият кантарион засиява в най-прекрасната си цветна прелест.

На времето момичетата изплитали венци от него и който танцувал около еньовденския огън, трябвало да носи венец от жълт кантарион – еньовденската корона. В тази тайнствена нощ се посипвали и клони от него във водата и по разцъфването на увяхналите цветчета момата разбирала кога ще я поискат.

По стар обичай селяните в Австрия слагали тревичката между две филии хляб и я давали на добитъка да яде, та да не го ловят болести, съощи „Дарик“ и mall359.com.

Въпреки че в някои страни това растение се счита за отровно, доказано е положителното му въздействие върху човешкия организъм, приложено не само вътрешно, но и външно.

Лечебни свойства

Не случайно някои билкари го наричат магическата билка, тъй като притежава невероятната сила, озаряваща не само тялото, но и духа.

Съставката хиперфорин обуславя това лечебно свойство на тревата. Съдържа се единствено в свежото растение.

Прахът от тревата се счита за един от най-мощните лекове, профилактиращи коварния рак.
Билката е със силно изразен болкоуспокояващ ефект.

За нерви

Успокоителният ефект на билката при нерви е научно доказан. Тя повлиява благоприятно паническо разстройство и страхова невроза. Приемайте чай от билката или таблетки, в които се съдържат полезните вещества от билката в максимални количества.

При безсъние

Етеричните масла, съдържащи се в полското растение, са източник на невероятна лечебна мощ при оплаквания, свързани със смущения на съня.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *