Така италианците правят тестото за пица

Сигурно много пъти сте чували, че тайната на хубавата пица е тестото. Точно поради тази причина днес ще ви покажем една рецепта от майсторите пицари в Италия.

Необходими продукти:

330 г брашно

195 мл хладка вода

8 г зехтин

10 г сол

5 г захар

1 г суха мая или 2 г прясна мая

Начин на приготвяне:

За приятна и хрупкава коричка тестото за пицата трябва да втаса поне 16 часа.

Първо разтворете маята във водата и добавете захарта. Изчакайте да шупне и прибавете пресятото брашно, след това зехтина и солта последна. Важно е да знаете, че солта забавя активирането на маята, затова трябва да се сложи последна.

Омесете гладко тесто и го оставете на стайна температура да удвои обема си. След това го съхранявайте поне 16 часа в хладилник.

Когато решите да го използвате, извадете го от хладилника и оставете 3-4 часа на стайна температурата. След това разделете на топки и с помощта на намаслените си ръце оформете основата. Отгоре сложете според вашите предпочитания.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *