Управителят на дентална клиника Ал. Кипров: Уличен музикант ни подлага на ежедневен психически тормоз в центъра на Благоевград, свири под прозорците ни кръчмарски песни още от 8,30 ч.

„Над 70 медици, работещи в поликлиниката за стоматологична помощ в Благоевград, сме подложени от месец на психически тормоз от уличен музикант, още в 8,30 часа застава и свири кръчмарски песни под прозорците на лечебното заведение, в което се обслужват нуждаещи се от лекарска и дентална помощ“, това заяви управителят на клиника Александър Кипров.

Той и с административният секретар Любомир Сотиров поискаха думата във в. „Струма“:

„Искаме да изразим своята гражданска позиция по проблем, който е видим и касае много благоевградчани.

На централната улица „Т. Александров“, където има много административни офиси на адвокати, експерти за легализиране на документи и преводи, Областна дирекция „Земеделие“, медицински центрове за извънболнична помощ, музикант свири и нарушава реда. Същият не ни е познат, предполагам, че е от друго населено място. Той оглася района с кръчмарски песни, като в продължение на 3 часа пее само 3 песни.

Работният процес в административните сгради е от 8,00 часа до 20,00 часа. Още от сутринта уличният музикант застава под прозорците. Многократно до момента му е правена забележка да се премести на друго място, в градската градина или в парк Бачиново.

Преди седмица също бе помолен лично от мен да се измести, защото пречи на работния ни процес. При нас постъпват пациенти, стресирани от болката и силно чувствителни, над 70% се страхуват да седнат на зъболекарския стол и са с усложнения. На първия етаж в сградата, в която се консултират болни деца, има и кабинети за пациенти с урологични и гинекологични заболявания.

Ситуацията със създавания шум просто е нетърпима. Мисля си, ако аз реша да донеса една тонколона и пусна музика да събирам пари, дали тогава няма да дойдат служители на реда и да ми съставят акт? Смятам, че до 5-ата минута ще дойдат от полицията да ми търсят отговорност защо шумя…

За съжаление в България ние все още не сме свикнали да изразяваме публично своята гражданска позиция, обичаме да коментираме вкъщи пред близките си хора, че това не ни харесва, друго ни дразни от допусната грешка или поведение. Но никой не излиза открито да оповести, ето това не е редно да се случва, както е в европейските държави.

Искам да споделя, че съм обиколил много страни, сред тях Швейцария, Германия, Италия, и никъде по света не съм видял в административен център да свири музикант. Все пак Благоевград не е курортен град, защо същият музикант не отиде да свири пред сградата на общината или на Областна администрация? Редно е институциите да вземат мерки, касае се за случай, който не е мой каприз или на колегите.

Харесвам музика, но създалата се ситуация е нетърпима. Ще внесем подписка, защото утре може да застане друг музикант на същото място и терорът да продължи. На направена забележка от собственика на близката лавка Костадин Велков на същия музикант той нагло отговорил, че няма да се премести, а ако му пречи, да измести будката си.

Днес сутринта /вчера бел.ред./ в клиниката имахме спешен случай, гост на Благоевград от Русия, който се нуждаеше от хирургична манипулация. Пациентът ни направи забележка и помоли да спрем музиката, която се чуваше от улицата дори до петия етаж и при затворени прозорци. Тогава ме провокира да изразя открито своята позиция”, каза Кипров.

Администраторът Любомир Сотиров допълни: „Виждал съм улични музиканти в Лондон, но те не стоят в центъра, а в метрото. Дори и не на самата метростанция, а вътре в тунелите, там те не пречат на никого, напротив, хората им се радват, спират, правят си снимки и видеоклипове. Това е идеята на музиката, да доставя удоволствие. В Лондон пред нито една административна сграда, а това е огромен град, не съм видял такива улични музиканти и по този начин да обезпокояват гражданите”, поясни и Л. Сотиров.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *