Филолозите от ЮЗУ изпратиха годината с весело парти с томбола и много награди

Задружният екип на Филологическия факултет в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград изпрати годината с весело парти. Преподаватели,служители и докторанти от 5-те катедри по български език, германистика и романистика, славистика, литература, етнология и балканистика „окупираха“ университетския център „Бачиново“ и доказаха, че могат не само да работят неуморно, а и да се забавляват.

Деканът на факултета проф. д-р Магдалена Костова-Панайотова лично посрещна колегите си, като им пожела здраве, да са все така сплотени и да продължават със същото старание и отдаденост да обучават студентите. Тя бе приготвила и късметчета за всеки един от подчинените си, а разиграната томбола с подарък за всеки още повече повдигна градуса на настроението.

Заместник-деканът по учебната работа, качеството и акредитацията доц. д-р Антоанета Михайлова също се „отчете“ със специално подготвена за случая коледна погача. За разлика от миналогодишното си коледно парти, сега филолозите не решаваха езиковедски задачи, но не се откъснаха съвсем от работата си. Заедно с колегите от Стопанския факултет те обсъждаха новата съвместна специалност. Както „Струма“ писа, във връзка с ориентирането към съвременните изисквания на пазара на труда и по-голямата гъвкавост двата факултета са разработили нова бакалавърска програма „Славянски език и туризъм”, която вече е одобрена на Академичен съвет, а в момента е процес на разработване още една нова съвместна специалност.

Заедно с преподаватели, адмистрацията на Филологически, Стопанския факултет празнуваха и колегите им от Техническия факултет, а общото парти продължи с тостове, танци и взаимни пожелания за здраве, много лични и професионални успехи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Задружните екипи на Филологическия факултет /сн. 1/ и Стопанския факултет /сн. 2/ начело с деканите си проф. д-р М. Костова-Панайотова и доц. д-р Преслав Димитров. Заместник-деканът доц. д-р Антоанета Михайлова раздаде от специално приготвената коледна питка /сн. 3/. Специалистите по чужди езици доц. д-р Д. Костадинова и гл. ас. д-р М. Багашева с колегите си от Стопанския факултет доц. д-р М. Филипова и гл. ас. д-р Д. Златева /сн. 4/.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *