Хванаха шофьора, блъснал майка с дете на „зебра“ и офейкал

Шофьорът, блъснал майка с дете на пешеходна пътека тази сутрин във Варна, е задържан. Той никога не е притежавало свидетелство за управление на МПС, съобщават от ОДМВР-Варна.

Катастрофата стана тази сутрин около 08:20 ч., на пешеходна пътека на бул. „Цар Освободител” и кръстовището с ул. „Ана Феликсова”.

Майката и 6-годишно дете са откарани в болница. Детето е с контузии на лакътя, коляното и лицето, а майката – със счупен преден горен зъб и контузия на крака. Оказана им е медицинска помощ и по-късно са насочени за домашно лечение.

Шофьорът обаче е избягал от мястото на произшествието. При проведените незабавни оперативно – издирвателни действия, след около час  в кв. „Възраждане” е намерена укритата кола. Малко по-късно е установен и задържан и шофьорът – 40-годишен мъж от Варна, който никога не е притежавал шофьорска книжка, осъждан, с ефективна присъда за притежаване на наркотици, с криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба.  

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура – Варна. На мястото на произшествието, както и на изоставения автомобил са извършени огледи. Водачът е задържан за срок до 24 ч. Взети са му кръвни проби за установяне наличие на алкохол и/или наркотични вещества. Работата по случая продължава. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *