Храни, които помагат да забременеете

Много са факторите, които влияят на възможностите за зачеване. Храната е един от тях. Тя заема централно място във функциите на организма, включително в репродуктивната.

Някои храни влияят изключително положително върху плодовитостта и увеличават шансовете за бързо и здравословно зачеване. Кои са те?

Боб

Бобът е много богат на растителни протеини, които подобряват клетъчното здраве и увеличават шансовете за зачеване. Те са много по-полезни от животинските протеини, защото предпазват от повишаване на холестерола.

Сладолед

Ура! Можете да похапвате сладолед без угризения, защото според едно проучване на Nurses’ Health той увеличава плодовитостта. Пълномасленият сладолед балансира половите хормони и подобрява овулацията.

Тъмнозелени листни зеленчуци

Спанакът, руколата, броколите и всички останали подобни на тях зеленчуци са с високо съдържание на фолиева киселина. Тя подобрява овулацията при жените и стимулира сперматозоидите при мъжете. Фолиевата киселина намалява риска от спонтанен аборт.

Тиквени семки

Тиквените семки са с високо съдържание на желязо. Проучванията показват, че жените с дефицит на желязо имат проблеми с бременността. Хапвайте повече тиквени семки за по-голямо количество от важния минерал.

Пълнозърнест хляб

Той балансира нивата на захарите в кръвта и е много по-полезен от рафинираните брашна, от които се прави белият хляб. Резките повишения на инсулина водят до проблеми със зачеването, както и високите нива на кръвната захар. Пълнозърнестият хляб помага за балансиране на тези стойности.

Зехтин

Зехтинът също помага в нормализирането на нивата на инсулина и кръвната захар. Той намалява възпаленията в организма, което стимулира овулацията и спомага за здравословното развитие на ембриона.

Сьомга

Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини, които стимулират секрецията на полови хормони. Те имат свойството още да подобряват кръвообращението, което е важно за захранването на репродуктивните органи с хранителни вещества и кислород.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *