Явор Дамянов е кандидат-кметът от БСП в Сапарева баня

Социалистите в Сапарева баня гласуваха на конференция единодушно Явор Дамянов да е кандидатът за кмет на социалистите. От 42-ма делегати само общинският съветник от БСП Орлин Пехливански се е въздържал, останалите са гласували „за”.

След официалното му издигане за кандидат-кмет от БСП Явор Дамянов заяви за „Струма“: „Имам шанс да спечеля вота на жителите на Сапарева баня. Очаквам опонентът ми от ГЕРБ К. Гелев да събере голям негативен вот, натрупан по време на кметуването му през последните 4 г. По време на събранията на основните партийни организации е имало и предложения БСП да подкрепи независимия кандидат за кмет, юриста Костадин Николов. Той работеше в екипа на екскмета С. Иванов.

На конференцията беше гласувана и листата за кандидати за общински съветници. Има много размествания в сравнение с досегашните листи. На събранията по места сегашният общински съветник от БСП събра много негативи. Хората дори искаха изключването му от БСП, тъй като той преди да стане общински съветник се заиграваше с бившия кмет Сашо Иванов, а сега с кмета на опозицията Калин Гелев.

Въпреки желанието на хората Н. Фарфаров е на 8-мо място в листата на БСП за общински съветници. Съпругът на дъщеря му Ивайло Динев, собственик на къща за гости, е на пета позиция в листата. Новите лица, предложени за общински съветници, са началната учителка в с. Крайници, община Дупница, родената в кв. „Гюргево” на Сапарева баня Ирина Боровинова-Костадинова, както и Веска Колибарска от с. Ресилово“, заяви Явор Дамянов.

Той открехна леко завесата от кухнята на БСП и заяви: „Партийното ръководство на БСП в Сапарева баня ще пусне жалба до Корнелия Нинова срещу областния лидер на БСП Станислав Павлов. Без разговор с нас той е дал съгласие секретарското място в ОИК ,което се полага на БСП, да се даде на ДПС. В Сапарева баня няма организация на ДПС. Ст. Павлов заяви пред мен, че се е договорил с областната структура на ДПС за отстъпката. Секретарят от ДПС ще работи за кандидатурата на Костадин Николов, който е независим. За кого работи Ст. Павлов – за БСП или за опозицията?“ – попита Явор Дамянов.

Както „Струма“ писа, кандидатът за кмет на БСП в Сапарева баня Явор Дамянов е потомствен социалист, син е на съветника на президента Георги Първанов – Илчо Дамянов, който беше кмет на община Сапарева баня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *