Яйчени мъфини или мини омлет с бекон и кашкавал

Неободими продукти:

  • яйца 5 броя
  • бекон 100 грама
  • кашкавал 100 грама
  • сушени домати 5 броя
  • розмарин 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:



  1. Първата стъпка от рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал е изборът и подготовката на продуктите. Рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал дава поле за импровизации и промени. Мини омлетите на снимките са приготвени с панчета на кубчета, вие може да използвате всякакъв бекон, или пък шунка. Кашкавалът пък може да се замени с настърган пармезан, ементал или друго твърдно ароматно сирене. Нарязвате бекона на кубчета, сушените домати на ситно, а кашкавала настъргвате. Може да ползвате пресен или сушен розмарин, но и в двата случая трябва да е нарязан на стино.
  2. Разбърквате бекона, кашкавала, доматите и розмарина в купа. Най-добре е да ползвате силиконова форма за мъфини, която леко да намажете с олио. Във всяко гнездо на формата слагате от сместа. След това разбивате яйцата и във всяко гнезно от формата върху останалите продукти доливате от разбитите яйца. Печете в предварително загрята на 180 градуса фруна за около 20 минути, докато придобият апетитен златис цвят. supichka.com                                                                                                             

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *