
Неободими продукти:
- яйца 5 броя
- бекон 100 грама
- кашкавал 100 грама
- сушени домати 5 броя
- розмарин 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал е изборът и подготовката на продуктите. Рецептата за яйчени мъфини с бекон и кашкавал дава поле за импровизации и промени. Мини омлетите на снимките са приготвени с панчета на кубчета, вие може да използвате всякакъв бекон, или пък шунка. Кашкавалът пък може да се замени с настърган пармезан, ементал или друго твърдно ароматно сирене. Нарязвате бекона на кубчета, сушените домати на ситно, а кашкавала настъргвате. Може да ползвате пресен или сушен розмарин, но и в двата случая трябва да е нарязан на стино.
- Разбърквате бекона, кашкавала, доматите и розмарина в купа. Най-добре е да ползвате силиконова форма за мъфини, която леко да намажете с олио. Във всяко гнездо на формата слагате от сместа. След това разбивате яйцата и във всяко гнезно от формата върху останалите продукти доливате от разбитите яйца. Печете в предварително загрята на 180 градуса фруна за около 20 минути, докато придобият апетитен златис цвят. supichka.com