Необходими продукти:
2 бр. агнешки главички
0,500 кг спанак
1 глава кромид лук
2 моркова1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер5 с.л. олио
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Агнешките главички се почистват и измиват, след което се заливат с около 5-6 чаени чаши студена вода.
Посоляват се и се сваряват на умерен огън.
Месото, мозъкът и езикът се нарязват на ситно и се връщат в бульона.
Прибавя се нарязания на дребно спанак.
В олиото се задушават дребно нарязаният лук, моркови, брашното и червеният пипер, като се разреждат с малко бульон и се изсипват в супата.
Супата се вари още 10—15 минути.
Застройва се с яйцето и киселото мляко и се поръсва с черен пипер.
loading...