Пълнени червени чушки

6 червени чушки

1/2 кг телешка кайма

1 ч.ч. ориз

1 морков

1 стрък целина

400 г домати

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

1 с.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чубрица

4 с.л. олио

сол

Рецепта:

Пресованият чесън (2 скилидки) и ситно нарязанитe лук (1 глава), морков (1 бр) и целина (1 стрък) се задушават в олиото (4 с.л.) до омекване. Към тях се добавя каймата (1/2 кг) и се разбърква, докато тя стане на парченца. След това се добавя оризът (1 ч.ч.) и белените и нарязани на кубчета домати от консерва (400 г). Всичко се разбърква добре и се оставя да поври, докато оризът поеме сока на доматите. Плънката се подправя със сол, черен пипер (1/2 ч.л.), червен пипер (1 с.л.), чубрица (1 ч.л.) и ситно нарязан пресен магданоз (1/2 връзка). С нея се пълнят измитите и почистени червени чушки (6 бр). Ако те са по-малки по размер е възможно да са необходими 8 или дори 10 броя, за да се употреби цялата плънка. Пълнените чушки се подреждат в тавичка и се заливат с малко вода, колкото да ги покрие наполовина. Изпичат се при 180 градуса за 45-50 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *