Пълнена тиква със свинско, гъби и зеленчуци

Необходими продукти:
2.5 кг или 3 кг кръгла тиква
700 г свинско месо от бут без кост
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 морков
1 стрък праз лук
300 г картофи
200 г гъби печурки
150 г домати на кубчета
3 стръка прясна целина
1/2 връзка магданоз
5 броя дафинов лист
1 с.л. черен пипер на зърна
4 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
сол на вкус
млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Отрязвате горната част на тиквата, за да се получи капак. Правите няколко дупки с помощта на метален шиш. Издълбавате добре семките и жилестата част на тиквата.
Нарязвате месото на кубчета и го задушавате в горещото олио в дълбок тиган. Нарязвате през това време праза и морковите на кръгчета, чушките на полумесеци, а картофите на кубчета. Гъбите режете на едри парчета или на половина, ако са по-малки. Прибавяте нарязаните зеленчуци при свинското месо и задушавате и тях. Добавяте сол и черния пипер, след това гъбите и след около 5 мин. сипвате доматите. Оставяте леко на покъкри и сложете нарязаните на ситно целина и магданоз. Добавяте и дафиновите листа. Подправяте с червения пипер,разбърквате хубаво и отстранявате от огъня.
Пълните издълбаната вече тиква с месото и зеленчуците. Захлупвате с горната и част. Сложете я в тавичка с малко вода. За да не изгори дръжката я увивате с алуминиево фолио, което е добре да покрие и част от тиквата. Печете в загрята фурна на 180 градуса за 2 часа без да отваряте фурната.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *