Необходими продукти:
печурки ( в подходящ за пълнене размер),
бяло саламурено сирене,
кашкавал,
масло,
сол и черен пипер на вкус,
няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 градуса.
Печурките се почистват, пънчетата се отстраняват внимантелно. Гъбите се нареждат в тавичка.
Във всяка гъбка се слага малка бучица масълце, сол и черен пипер на вкус. В тавичката, на дъното, се сипва съвсем мъничко водичка и тавата се слага в загрятата фурна.
След 5-10 минути (времето зависи от големината на гъбите), тавата се изважда, във всяка гъбка се слага малко от ситно накълцаните скилидки чесън, отгоре – бучица сирене и накрая върху сиренето тънко резенче кашкавал.
Гъбите се връщат във фурната и се допичат, докато кашкавала приятно се зачерви.
Пънчетата може да използвате в друго ястие или супичка, или пък да ги сложите в тавичката около пълнените гъби, за да се запекат и те.
loading...