400 кандидат-студенти посетиха първия проведен онлайн Ден на отворените врати в АУБ, ръководството предвижда – поне 320 от тях ще бъдат зайци догодина

Първият в историята на Американския университет виртуален Ден на отворените врати организира отдел „Прием на студенти“ в частния щатски вуз, съобщи директорът Боряна Шалявска. Вместо обичайното изсипване на стотици родители в Благоевград, които имат възможност да огледат условията за учене и живот в университетското градче „Скаптопара” и да преценят дали искат детето им да учи в него, тази година обиколката на университетския комплекс на US вуза в Благоевград беше представена под формата на видео, създадено от първокурсника-влогър Илко Христов. С помощта на други студенти бяха организирани сесии за родителите на 4 езика – български, английски, руски и албански, онлайн бяха показани лекции с 10 преподаватели на различни теми от различни области, както и срещи и дискусии с възпитаници на университета и с представители на почти всички студентски клубове.

Според Боряна Шалявска близо 400 кандидат-студенти и родители от над 30 различни държави, сред които Виетнам, Армения, Украйна, Казахстан, Грузия, Монголия, Египет и др., са посетили през уикенда Деня на отворените врати на Американския университет в Благоевград. Отделът дори е открил предимство на виртуалната обиколка на АУБ – включили се и родители от доста отдалечени държави, които в нормална ситуация едва ли биха пътували до Благоевград, за да преценяват  качествата на университета.

Успешно проведеният Ден на отворените врати дава големи надежди за приема на първокурсници през 2021 г., защото местната статистика е показала, че 80% от дванадесетокласниците, които идват в Благоевград на този ден, впоследствие стават студенти в АУБ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *