Кюфтета по чирпански без пържене

ПРОДУКТИ:
за 6 порции
400 г свинска кайма
6 картофа
2 моркова
3 домата
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
кимион
сол
3 с.л. зехтин
300 мл. вода

РЕЦЕПТА:
Каймата (400 г) се подправя с черен пипер, кимион, чубрица и сол на вкус. Омесва се и от нея се оформят малки кюфтета. Те се варят за 10 минути във вряща подсолена вода.

Картофите (6 бр) се сваряват, обелват и нарязват на едро.

Ситно нарязаният лук (2 глави) и счуканият чесън (4 скилидки) се задушават в зехтина (3 с.л.). Щом се запържат, към тях се прибавят нарязаните на малки кубчета моркови (2 бр), малко вода и се задушава докато омекнат.

Добавят се кубчетата сварени картофи, сипва се водата (300 мл.) и ястието се разбърква. След няколко минути се добавя размитото с малко вода брашно (2 с.л.), червеният пипер (1 с.л.), настърганите домати (3 бр) и доматеното пюре (2 с.л.).

Разбърква се и се прибавят кюфтетата. Вари се още няколко минути, докато се сгъсти.

Кюфтета по чирпански се сервират горещи, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз и люта чушка по желание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *