Кметът Камбитов дойде на първата тренировка в новоизградения плувен басейн в Благоевград

Новоизграденият плувен басейн с олимпийски размери в Благоевград функционира от днес. Първата тренировка беше проведена тази сутрин с плувците на ПК „Пирин“ – Благоевград, в присъствието на кмета д-р Камбитов.

Съоръжението ще се използва безплатно от плувните клубове в общината, а за посетители ще има билет със символична цена. „Ние не търсим и не очакваме печалба от басейна, приходите от билети няма да стигат и за поддръжка на съоръжението,  по-скоро за нас е приоритет социалният ефект“, обясни д-р Камбитов.

Управител на плувния басейн е основателят на ПК „Пирин“ Валентна Атанасова. В него ще се провеждат държавни първенства, международни състезания и ще бъде в полза за града, развитие на туризма и икономиката. Вече има заявен интерес за Държавно лично отборно първенство по плуване „Весел делфин“, което се провежда юни месец, поясни Валентна Атанасова. Новоизграденият басейн, който е с размери 50X25, е трети по рода си в цялата страна.

В закрития плувен басейн в Благоевград е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м.

Басейнът е част от новоизградения мултифункционален спортен комплекс, намиращ се в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев“.

Освен плувното съоръжение в комплекса има още футболно игрище с изкуствена настилка, два тенис корта и паркинг за автомобили.  Многофункционалния спортен комплекс беше изграден благодарение на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипът му, въпреки трудностите при смяната на общо 5 правителства за четири години.

Новоизграденият комплекс е поредното доказателство, че здравето на децата и развитието на спорта са сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *