Неободими продукти:
300 г варен език
150-200 г пресни гъби
1 глава лук
сол на вкус
масло за пържене
За соса: 1 с. л. брашно
20 г масло
200 мл сметана
100 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете езика на тънки сламки. Измийте гъбите и ги варете за 20 мин. Нережете ситно лука и го запържете, добавете гъбите и запържете още 15 мин. За соса запържете брашното в сух тиган, добавете маслото, прибавете на тънка струя при постоянно бъркане сметаната и млякото и оставете да кипнат и да се сгъстят. Разбъркайте за няколко минути и отнемете от огъня, като подправите на вкус. В гювечета сложете от езика, върху него от лука и залейте със соса. Печете на 190 градуса за около 15-20 минути.
loading...