Паяк не смогва да извозва неправилно паркиралите на улицата пред 1-ви корпус на ЮЗУ коли, за по-малко от час „щракнаха“ скобите на 30

Репатриращият автомобил на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ не смогва да извозва десетките направилно паркирали коли на улица „Университетска“ пред 1-ви УК на ЮЗУ „Н. Рилски” – Благоевград. Вчера около 10 часа сутринта репортер на struma.bg преброи 28 „закопчани“ нарушители, а паякът правеше поредния си курс до наказателния паркинг на „Кончето“.

„Студентите не се научиха да паркират, явно не им прави впечатление знакът в началото на улицата. Ето и сега неправилно паркиралите пречат на движението по двупосочната улица, стават задръствания, колите не могат да се разминат. Някой хора си мислят, че паякът вдига колите избирателно, но това не е така, просто репатриращият автомобил не смогва”, коментираха служители на „Паркинги и гаражи”, докато слагаха скоба след скоба. Явно за да не обикалят постоянно района, двамата мъже от фирмата, отрупани с работа, дежуряха на улицата и слагаха блокиращите устройства на гумите. По платното се виждаха и няколко девойки, които бързаха да платят по 10 лв. за скобата, преди паякът да им вдигне колите.

 „Днес е много натоварен ден. Задочниците имат очни, а редовните са в сесия. В университета сигурно има едно 5000 студенти. Целият район е с коли, някои не виждат знака и паркират неправилно. Ето и ония ден, идват към 18 часа две момичета при мен да ме питат къде им е колата“, сподели охранител в университета.

Както struma.bg писа, в края на месец ноемри м. г. в началото на улицата бе монтиран пътен знак, който забранява паркирането на МПС в дясната част от платното. Паркингът на учебното заведение остана свободен от „синя зона”, но служители на „Паркинги и гаражи” започнаха да санкционират нарушителите. Тогава управителят на фирмата В. Ангелов обясни, че паякът не вдига коли от паркинга, а само по улицата. „Имаме многобройни сигнали и жалби както от граждани, така и от Югозападния университет, че неправилно паркиралите автомобили затрудняват движението. Трябваше да предприемем действия и затова започнахме да отстраняваме тези автомобили“, каза В. Ангелов и припомни, че глобата за репатриране на автобомил е 40 лв. плюс три лева на час за престой на наказателния паркинг на „Кончето“. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *