Гл. сестра на болницата В. Стефанова оглави Асоциацията по здравни грижи в Благоевград, в управителния съвет остава акушерката К. Аймалиева, секретар – С. Влахова от реанимация

Главната сестра на благоевградската болница Венета Стефанова оглави Асоциацията на професионалистите по здравни грижи в Благоевград, в която членуват болничното дружество и териториалните дружества на Спешна помощ и Дом майка и дете. Новоизбраната председателка е медицинска сестра с управленски опит и висше образование, тя дълги години бе старша сестра на реанимация, а от 2015 година е главна сестра на МБАЛ – Благоевград – най-голямото по численост дружество, със 190 здравни специалисти, от тях 149 медицински сестри.

В новото ръководство на здравната асоциация са и досегашната председателка Катя Аймалиева, която става зам. председател. Тя е акушерка по професия и работи в АГО на МБАЛ – Благоевград. В управителния съвет за секретар е избрана Соня Влахова, медицинска сестра в реанимация.

„Асоциацията на професионалистите по здравни грижи е сдружение, което обединява медицинските сестри, акушерките и други медицински специалисти – фелдшери, рентгенови и клинични лаборанти, рехабилитатори и други, без значение от образователното им ниво. Основно в нашата професия е уважението към пациента, всеотдайност и чувство за отговорност. Професионалистът по здравни грижи е длъжен да упражнява своята професия по съвест и да оправдава доверието, което му се предоставя, Етичната комисия отговаря за спазването на етичните норми, съгласно стандартите за здравни грижи, поведението към пациента и неговите близки, колеги и лекари”, заяви В. Стефанова. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *