С два глигана, отстреляни на последния излет, дружинката в Лъки закри ловния сезон

Ловната дружинка в хаджидимовското село Лъки закри повече от подобаващо ловния сезон, след като продължи добрата традиция и на последния си излет отстреля два глигана. Единият от героите бе добре познатият Гавраил Геров, който доказа за пореден път точния си мерник, след като в навечерието на коледно-новогодишните празници отстреля трофеен екземляр и членовете на авджийската група имаха на трапезата си диво свинско.

Този път обаче удареният от него екземпляр бе със скромните 80 кг, но в крайна сметка за него остана престижът, че по-малката цел по-трудно се уцелва. Почти двойно по-голяма бе слуката на сина на бившия кмет на Лъки Иван Попов – Огнян. Авджията се отчете със 150-килограмово прасе, повалено от първия път с един изстрел, което донесе благородна завист от останалите членове на дружинката.

Отново близо до авджиите бе малкият Илко Шумаров, който не пропусна да се снима заедно с баща си Благой до двата трофея и още отсега обмисля и избира, когато му дойде времето, с каква пушка и муниции ще преследва дивеча в аристократичния спорт.

За равното разпределение на месото, каквато е традицията в дружинката, следеше Гавраил Геров, който в този ден заместваше отсъстващия председател Илия Сулев.

Закриването на сезона мина на специалния бивак, който ловците изградиха със собствени сили и средства, като за финал на ловните излети обсъдиха бъдещите си планове. Оказа се, че това събиране няма да бъде последното в очакване на откриването на следващия ловен сезон. Още следващата седмица през уикенда предстои ново тяхно събиране, но този път без оръжие. Тогава ще стартира поставянето на нови хранилки из гората за дивите животни и поправка на старите според разчертания детайлен план за работа. Стана ясно още, че вече са закупени сериозен асортимент от хранителни припаси, с които да бъдат напълнени те.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *