Яне Янев: Няма да кажа кой от ВСС ми даде информацията, която изпратих на премиера, ще го репресират

Лидерът на РЗС Яне Янев, който е съветник на премиера Бойко Борисов, отказа да назове кой от Висшия съдебен съвет му е дал информацията от SMS-а, който той е изпратил на Борисов.

В четвъртък във ВСС стана скандал, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показа препратено му от премиера съобщение, в което член на съвета „рапортува” на министър-председателя, че съдебните кадровици не са разрешили той да бъде привикан във връзка с казуса „Яневагейт”.

Този SMS е изпратен от служител във ВСС, който е няколко мандата на работа там и е изключително почтен и свестен човек, разкри само Янев в предаването „120 минути” по bTV.

Лидерът на РЗС обаче отбеляза, че никога няма да каже името му, освен ако компетентните органи не поискат.

„Като журналист не издавате вашите източници, а искате да кажа кой във ВСС от администрацията ми е дал тази информация, за да я препратя на премиера – никога няма да го направя”, обърна се Янев към водещия Светослав Иванов.

Аргументът на Янев беше, че запазва самоличността на информатора си в тайна, за да го предпази от репресии. Той посочи още, че информаторът не е негов роднина.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *