Осъдиха условно кюстендилка, спретнала автогонка с граничен патрул заради контрабандни цигари

Кюстендилка, разиграла екшъна „Бързи и яростни“ с гранични полицаи между Гюешево и Кюстендил, сключи споразумение с прокуратурата, за да получи по-лека присъда. Росица Димитрова стана известна, след като миналата година организира на патрул на Гранична полиция автогонка по пътя между границата и областния град заради контрабандни цигари.

Около 20 часа на 15.09.2015 г. в района на бензиностанция „Еко Петрол“ до разклона за село Гюешево патрул на Гранична полиция се опитал да спре лек автомобил „Форд Фокус“ с кюстендилска регистрация, собственост на Даскалова. Единият от граничните полицаи подал сигнал със стоп-палка, като целта била проверка за контрабанда на цигари, за които униформените имали предварително данни.

Вместо да се подчини на разпореждането, 42-годишната Димитрова настъпила газта и автомобилът й профучал към Кюстендил. Минута по-късно по петите й се втурнали граничните полицаи от автопатрула, а в Кюстендил Димитрова била пресрещната и спряна от автопатрул на полицията. Последвалото претърсване показало, че в колата на кюстендилката има двадесет стека цигари на обща стойност 1063.40 лв.

След задържането на Димитрова срещу нея било образувано досъдебно производство и повдигнати две обвинения: защото е осуетила извършването на проверката – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, за което получила три месеца условно с тригодишен изпитателен срок; и за държане на акцизни стоки – цигари от различни търговски марки без бандерол, за което престъпление наказанието й е шест месеца условно с тригодишен изпитателен срок.

В крайна сметка след комулиране на двете наказания Районен съд – Кюстендил определи общо наказание – шест месеца условно с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 1063.40 лв. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *