46-г. ЮЗУ възпитаник с пет езика почва работа в кюстендилския съд

46-годишен съдия от Радомир е най-новото попълнение в състава на окръжните съдии в Кюстендил. Досегашният председател на Районен съд – Радомир Калин Баталски спечели конкурса на ВСС за мястото на починалата внезапно преди няколко месеца съдия Дияна Данаилова. Очаква се до няколко седмици той да се премести на работа в Кюстендил.

Баталски е магистрат от кариерата, минал е през всички нива на съдийската професия. Първоначално е работил като помощник-следовател в Окръжна следствена служба – Перник, след това е бил съдия-изпълнител в Районен съд – Радомир, а от десетина години е съдия.  Женен е, а съпругата му Женя Баталска е лекар.

Новият кюстендилски окръжен съдия е завършил право в ЮЗУ „Неофит Рилски“, а преди това и българска филология. Освен това има и  магистърска степен по право на Европейския съюз, а е и дипломиран специализант по  „Финансов мениджмънт” на „Института за следдипломна квалификация” при УНСС. Говори няколко езика – английски /включително юридически английски/, освен това руски, сръбски, хърватски и немски.

Името на съдия Баталски стана известно в Югозападна България, след като през 2013 година спечели тримесечен правен стаж  в Евроджъст – Хага по програма за обмен на магистрати на Европейска мрежа за съдебно обучение.

Той е участвал активно в групата, изготвила регионалната стратегия на Съвета за регионално сътрудничество в гр. Сараево, Република Босна и Херцеговина, и е член на Регионалния екип за съдебно сътрудничество по наказателни дела в Югоизточна Европа в рамките на Съвета за регионално сътрудничество. Многократно е бил командирован  от ВСС за международни срещи и конференции, състояли се в държави от Югоизточна Европа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *