Индийци идват в Благоевград да учат ресторантьорство и хотелиерство

Индийци ще учат ресторантьорство и хотелиерство в Колежа по туризъм в Благоевград. Това стана ясно след среща на ректора проф. Васил Жечев с посланика на Индия у нас Раджеш Кумар Сачдева завчера.

„Имаме подписан договор с председателя на Сдружението за бизнес и културни отношения между Индия и България Мирач Комар, с посланика коментирахме тежкия визов режим и той се ангажира да търси варианти за по-лесно издаване на визи на бъдещите ни студенти”, разказа за срещата в индийското посолство проф. Жечев. Той подарил на дипломата плакет на колежа и го поканил на гости, за да се запознае лично с условията на обучение и практика на студентите.

„През март заминавам с българска делегация за Индия да презентираме колежа, имам вече договорени срещи в техен университет с факултет по туризъм в Делхи, предстои да се уточни подробно пълната програма с контакти”, каза ректорът и добави, че Здравка Чимева му помогнала за провеждане на разговорите и постигане на договореностите.

„Надявам се първите 20-ина индийски студенти да започнат обучение още тази есен в Благоевград, сроковете са много кратки, но ще се опитаме да се вместим, за да не губим време”, обясни проф. Жечев.

Обучението на чужденците ще е на български език, затова първата година индийците ще преминат курс по български език, който Колежът по туризъм ще проведе със съдействието на ЮЗУ „Н. Рилски“. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *