Загиналият кмет на с. Влахи Графа стана баща от отвъдното, роди му се дъщеря Божидара

Баща от отвъдното стана загиналият при жестоката катастрофа на 29 март 2015 г. в центъра на Кресна  кметски наместник на село Влахи  Кирил Петров-Графа. На 15 декември жената, с която живееше на семейни начала – Христина Христова, роди дъщеричката му и я кръсти Божидара. Хубавото събитие се случи точно на деветия месец след трагичната злополука, която отне живота на Графа и на  неговия приятел Димитър Симов.

Както вестник „Струма“ писа, тогава кметският наместник, който имаше голяма овцеферма, тръгнал сутринта на фаталната дата с 3-мата си служители Димитър Симов, Георги Угринов и Георги Пандов към работните си места. Около 6,30 часа в центъра на Кресна пред кметството пикапът им „Рено” излиза главния път Е-79 от жп подлеза, който свързва двете половини на градчето, и се опитал да завие надясно, за да се включи в международния път в посока Благоевград. Връхлита ги обаче с голяма скорост, несъобразена за движение в населено място, джип „Мерцедес”, управляван от 24-годишната Михаела Осева от петричкото село Митино. Тя се опитала да избегне удара и завъртяла волана наляво, но нацелила с предницата на колата си пикапа в шофьорската врата. На място загиват Графа и Симов, другите двама са ранени. Впоследствие Михаела Осева дава обяснение, че нищо не си спомня, тя е транспортирана в благоевградската болница без опасност за живота.

Следователите изясняват обстоятелствата, в това число, че дамата е бързала за Благоевград, където работи в златарско ателие, и е била дежурна в неделния ден. Тръгнала с колата си директно от дискотека в Сандански, където е купонясвала цяла нощ. В болницата й е взета кръвна проба за алкохол. Резултатът показва 1,7 промила.

Почти година по-късно делото още не е започнало. Но междувременно се ражда Божидара.

„Когато стана катастрофата, съм била в началото на бременността, дори още не знаехме пола на детето, нямаше и термин, всичко беше в много начална фаза – разказа пред вестник „Струма“ майката Христина. – Вложих цялата си любов и грижа за детето, треперех не само заради нея и заради себе си, но и защото за мен това бе мисия да запазя пламъчето на живота, дарено ми от Кирил, който вече го няма. Затова я кръстих и Божидара, за мен тя е дар от Бога. Роди се напълно здрава, тежи 3.600 кг и е 52 сантиметра, наистина е красива, някои казват, че прилича на мен, но мисля, че е на баща й. Но за мен все още всичко е много объркано, още се осъзнавам от случилото се, както се казва, сега  човек да се чуди да се радва ли, да плаче ли”, обяснява  положението си Христина.

Тя не се оплаква, макар и сама да се справя с бебето и с битовите проблеми, винаги е работела и трудностите не я плашат, била е 16 г. готвач в кухня в Кресна. Помагат й приятелите на Кирил като бизнесмена Красимир Гюстерски.

Неотдавна кметът на общината е направил благотворителна среща, на която е събрана определена сума, част от нея щяла да е за нуждите на малката Божидара. По-големият проблем пред Христина е, че момичето е записано в регистрите с нейната фамилия Христова. Сега е превърнала в своя мисия да даде на детето си фамилията на бащата Петрова. Но тъй като не са имали официален брак, а са съжителствали на семейни начала, сега е завела дело за доказване на бащинството.

„Убедена съм, че Божидара ще носи фамилията Петрова и докато това не стане, няма да се спра”, категорична е Христина. За нея раждането на момичето е чудо и вярва, че някой отгоре ще им помага.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *