Съветниците в Сапарева баня „богати“ на кредити! Строителният предприемач Й. Кацарски с най-голям дълг към банка – 50 000 евро, 40 000 лв. изплаща Н. Мертакчийски – съсобственик на четири хотела в курорта

Общинските съветници в Сапарева баня са „богати“ на кредити, стана ясно от декларациите им за имотно състояние, публикувани на сайта на общината. От публикуваните декларации прави впечатление, че общинските съветници, занимаващи се с бизнес, не декларират никакви печалби, а само кредити.

Най-голям кредит – 50 000 евро, е декларирал общинският съветник от ГЕРБ и строителен предприемач от село Овчарци Йордан Кацарски. Той е собственик на 50% от дяловете на „Кацарски Рила строй“ ООД. Не е декларирал влогове в банки.

Николай Мертакчийски изплаща кредит от 40 000 лв. Той има 33% дялово участие в „Съни дриймс 1“ ООД. Дружеството е собстевник на хотелите на Паничище „Планински езера“, „Еделвайс“, „Магнолия“ и хотел „Германея“ в центъра на Сапарева баня.

Синът на бившата шефка на дирекция „Финанси“ в община Сапарева баня Калинка Андреева – Светослав, е собственик на фирми за настаняване на туристи и земеделие. Има дялово участие в транспортната фирма на баща си „Венцислав Андреев-Слав“. Семейството притежава и къща за гости.

Впечатление прави декларацията на сина на председателката на местната кооперация Елка Тодорова – Георги Тодоров. Той е декларирал, че няма кредити, няма влогове в банки и не участва във фирми. В същото време семейството стопанисва пицария под наем в ГУМ в курортното градче, майка му е собственичка на къща за гости и на имоти, които отдава под наем.

Общинският съветник от БСП Орлин Пехливански е декларирал 8500 лв. кредит.

Зам. председателят на ОбС Никола Фарфаров от БСП не е декларирал кредити и влогове в банки.

Общинската съветничка от ГЕРБ Даниела Ранова е декларирала, че притежава фризьорски салон.

Останалите общински съветници в ОбС – Сапарева баня нямат кредити и влогове, сочат подадените декларации.

Както „Струма“ писа, зам. кметът Евелина Нешева декларира пред Сметната палата, че е собственик заедно със съпруга си на две къщи, магазин и двамата имат на влог общо 181 000 лв. Нейният колега Славчо Коларски разчита само на заплатата си като зам. кмет и е собственик на наследствена къща и парцел.

На първото заседание на ОбС в Сапарева баня съветниците избраха комисия, която да определи заплатите им, както и тази на председателя, но резултат все още няма. В момента общинските съветници се подписват срещу 315 лв. месечно. Председателят на ОбС Иван Куйов получава 765 лв. за 4-часов работен ден.

Преди да влязат във властта, част от общинските съветници обявиха, че на първото заседание на ОбС ще вземат решение да работят без пари в Общинския съвет, но това скоро беше забравено.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *