До дни назначават 4-ти зам. кмет в Кюстендил, откриват 2 нови отдела с 13 щата

Община Кюстендил до края на седмицата ще има четвърти заместник-кмет. Новият заместник в екипа на градоначалника Петър Паунов ще отговаря за социалните услуги, програми и проекти, показва новото щатно разписание на заетите в Общинската администрация.

Освен нов заместник-кмет в община Кюстендил ще има и два нови отдела – „Туризъм” с шест човека щат и „Планиране и подготовка на проекти” със седем човека щат.

„Целта е да се засили работата на общината в социалната сфера, в тази насока имаме много проекти, а и вече няколко работещи структури, които трябва да се управляват, а и да се финансират чрез проекти”, обясни промените кметът на областния център Петър Паунов, но категорично отказа да оповести името на бъдещия социален зам. кмет с мотива, че той ще бъде обявен на сесията на ОбС в четвъртък.

Коментарите в града са, че най-вероятно бъдещият зам. кмет ще е шефката на Социалния патронаж Радмила Рангелова, която на практика се връща в екипа на Петър Паунов, тъй като по време на първия му мандат като градоначалник Рангелова бе зам. кмет по финансите на община Кюстендил известно време, след което напусна заради майчинство, а по-късно стана и общински съветник.

В докладната за новото щатно разписание на община Кюстендил е записано, че в администрацията на кметството работят 223-ма души, като 11 от тях ще бъдат нови служители за двата нови отдела. Освен това ще има разместване и в сега съществуващите отдели в общата администрация.

Досега община Кюстендил имаше трима зам. кметове: по икономика и финанси – Надя Каратова; по инвестиционна политика – Росица Плачкова; и през последните месеци Светослав Василев – зам. кмет по култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт, след като предшественикът му Виктор Янев напусна, за да стане областен управител на Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *