На емоционална вечеринка със съпругите си ловци и риболовци от „Сокол” закриха сезон 2015, раздадоха жълти скунксове

За поредна година ловци и риболовци от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, членове на най- голямото в страната Ловно-рибарско сдружение „Сокол”, семейно закриха ловен сезон 2015 г. в Гоце Делчев с емоционална ловна вечеринка. Председателят на ЛРС „Сокол” Валери Сарандев, след като поздрави ловджиите, риболовците, съпругите им и многото официални гости,   предаде щафетата на атрактивната водеща адвокат Лилия Герова, която се появи на ловното шоу като болярка и в продължение на часове забавляваше празнуващите с остроумни хрумки. Адвокат Лилия Герова също е активен и запален  ловец, тя е душата на дружинката и за ловния сезон няма нито едно отсъствие от излетите на групата.

Три дами  се включиха в атрактивна  игра и вадиха с уста плуващи в графи с вода ябълки, като получиха парични награди от 50, 20 и 10 лева. Мусомищката ловна дружинка обра най-големите награди от томболата – пушка и ловна карабина, а Тодор Данев от село Борово победи шестима младежи с точния си мерник в играта „Вкарай най-много топки в коша“ и стана „Мистър Лов“.

Изключителен бе интересът, гарниран с много емоции от връчените от Неврокопска ловна академия „Холи Гоце Делчевууд” ловни Оскари-скунксове на ловни дружинки, които според преценката на академията през ловния сезон са се вкарали в големи филми. Оскар „Не изпускаме питомното, ако ще и да сме за дивото“ бе връчен на Първа градска дружинка с отговорник Спас Балтаджиев. С Оскар  „На животните с любов“ бе удостоена ловна група от Гоце Делчев с отговорник Георги Шопов за това, че за сезона нямат нито едно отстреляно прасе. За филма „Оттатък границата“ или „Чуждото ни зове” Оскар получи Ловна група Мусомища с председател Иван Бабанов. Оскар „Отново братска делба на браздата” бе връчен пак на ловджиите от Мусомища, а специалната награда 100 найлонови торбички бе за ловната група на Ново Ляски с отговорник Костадин Пиронев за това, че през сезона има отстреляни 11 диви прасета и не е предоставила нито едно за ловната вечеринка.

Втората учредена специална награда бе бутилка уиски за ловната група от хаджидимовското село Тешово с отговорник Слави Игнатов за суперуспешния сезон на дружинката, която е отстреляла 25 диви прасета и е проявила щедростта да предостави за вечеринката 100-килограмово прасе.

Грандиозното ловно събитие уважиха и много приятели на  ЛРС „Сокол“, сред които главният секретар на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, шефът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов, директорите на ДЛС „Дикчан“ Пламен Поюков и на ДГС – Гърмен Марко Запрев, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен – Владимир Москов и Минка Капитанова, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, началниците на ГПУ и РУ – Гоце Делчев – Илия Сораджиев и Ангел Зайков, и много други.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *