След 12 г. секретарят на община Сандански Л. Матеева сдаде поста, за мястото й се спряга началникът на отдел ГРАО Г. Жежев

След 12 години като секретар на община Сандански вчера Лидия Матеева сдаде поста. Тя е депозирала молба за напускане в деловодството на общината, като е посочила лични причини. Със заповед кметът Кирил Котев е освободил Л. Матеева от заеманата длъжност и от вчерашна дата постът е вакантен.

В близките дни предстои К. Котев да насрочи конкурс за длъжността.  Сред спряганите имена за длъжността секретар в община Сандански е това на Георги Жежев, който близо от месец е началник отдел ГРАО в Общинска администрация.  Г. Жежев е завършил висше образование със специалност математика и информатика. 

Л. Матеева е вторият висш служител в Общинска администрация – Сандански, който напуска по собствено желание. Първият, който стори това, е директорът на дирекция „Евроинтеграция и общинска собственост” инж. Васка Димитрова. Тя оваканти поста от началото на годината, след като приключи с полагащите й се дни отпуск.

Както вестник „Струма” писа, новата структура на община Сандански е гласувана с решение на Общинския съвет и ще влезе в сила 14 дни след датата на гласуване. По така направените промени в щатното разписание в администрацията се очакват и нови промени и реформи. От администрацията отказват коментар за новите рокади. Кметът К. Котев обяви, че ще представи новата структура едва след като решението влезе в сила. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *