Чачи обвинен за измама на известен реститут, прави се на детектив

Криминалнопроявеният Светослав Евтимов-Чачи ще бъде съден за измама на известния благоевградчанин Идеал Мутишев. От дома на богатия реститут, който живее в центъра на града, били откраднати злато, телевизори, фотоапарати и телефони за 13 000 лв. След известно време откраднатият телефон „Нокия“ попаднал по неведоми пътища в ръцете на Чачи и след като е активиран, бил засечен от полицаите. Телефонът бил иззет от него, като разследването за кражбата продължило срещу неизвестен извършител. Междувременно обаче Идеал Мутишев разбрал от полицаите кой е ползвал откраднатия телефон и решил да го потърси. Той се свързал с него чрез посредничеството на Борислав Комитов, който бил женен за неговата братовчедка Ивайла. Чачи казал, че познава хора от подземния свят и може да разпита кои са крадците, но за целта трябвало да получи 200-300 лв. „хонорар“.

Идеал Мутишев се доверил и му дал в аванс 40 лв. След това се срещнал още няколко пъти с „частния детектив“, който обяснил, че има надеждна информация. Чачи потърсил 200 лв., които Мутишев обещал да му даде пред известно заведение. В уговореното време и място той му предал завити във вестник две банкноти по 100 лв. След няколко метра от масите на барчето наскачали ченгетата под прикритие и задържали Чачи. Той е обвинен, че с цел да придобие имотна облага от 240 лв. е заблудил Идеал Мутишев, че ще намери крадците, които са го обрали.

Тъй като има предишни осъждания, Светослав Евтимов-Чачи ще бъде съден за измама при условията на опасен рецидив. Делото ще се гледа в Районен съд – Благоевград. През декември миналата година той беше задържан на улицата с 0, 4 грама кокаин при полицейска акция „Антидрога“. Чачи пропя, че дрогата му е доставена от Димитър Зашев-Заека и при последвалото светкавично претърсване полицаите намериха 13 топчета кокаин в дома му. Заека бе закован за наркоразпространение и осъден на 2 години и половина затвор след споразумение с прокуратурата. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *