В ДНИТЕ НА НАЦИОНАЛНА СТАЧКА В ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА! Тотален отлив на гръцки туристи регистрираха в Сандански

Тотален отлив на гръцки туристи е регистриран в Сандански и Мелник от началото на месец февруари. В хотелската база, която разполага с над 3000 места в Сандански, четвърти ден не е регистриран нито един турист от съседна Гърция. Това съобщи секретарят на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори Мария Таушанова. Тя поясни, че основната причина за отлива на гръцките туристи е националният протест, който се провежда в южната ни съседка.

В Сандански от 15 години живеят 30-ина гърци, сред тях е и пенсионираният шеф на банка в Германия Симеон Циркас. Вчера пред репортер на вестник „Струма” той заяви: „Заставам зад своите сънародници и ги подкрепям. Ако и аз бях в Гърция, щях да протестирам. Това, което се случва в държавата ни, е ненормално. Аз живея в България, получавам 1500 евро пенсия и ми стигат. С тях плащам наем, храна, лекарства и поддържам добър стандарт на живот. Ако с тези пари съм в Гърция, малко трудно ще се справям”, каза С. Циркас.

„Имам приятели в съседните градове Серес и Ираклия. От десет дни не сме се чували по телефона. Преди идваха по четири пъти в месеца в Сандански. Някои от тях имат наети квартири за цяла година в града. Тук прекарваха почивните дни събота и неделя, сега не съм ги чувал”, заяви С. Циркас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *