Триото Шишков-Бачев-Иванов на финал за купата на остров Крит

На фона на стачките в Гърция и кризата по границата с България футболните страсти в южната ни съседка текат с пълна сила, част от тях с участие на футболисти от Пиринския край. Бившият нападател на „Пирин“ (ГД), Банско и „Пирин“ (Рз) Виктор Шишков бързо се нагоди към обстановката и демонстрира голмайсторския си усет в пореден мач за своя „Епископи“ (Ретимно), този път за Купата на остров Крит. Неврокопчанинът имаше сериозен принос за класирането на финал на тима му с победата с 2:1 срещу един от водещите тимове в третото ниво на местния футбол „Астерас“. Шишков изкара пълни 90 минути на терена, колкото записаха и двамата му земляци Руслан Иванов и Радослав Бачев, които също получиха високи оценки за представянето в срещата.

Мачът започна доста неприятно за тях, тъй като гостите поведоха още в 7-та мин. след неразбирателство в защитата, довело до дузпа, реализирана от Йоргос. До почивката В. Шишков пропусна от стопроцентова ситуация, а удар на Р. Иванов мина на педя от дясната греда.

След антракта отборът от Ретимно се мобилизира и стигна до пълен обрат. В 57-та мин. Шишков завърши с попадение атака, започната от Р. Бачев. След изравнителния гол обръчът около вратата на „Астерас“ се затегна. След изпортени няколко добри положения в 70-та мин. Янис Динотакис подпечата успеха.

На финала за трофея „Епископи” най-вероятно ще срещне  местния гранд ОФИ Крит.
„Радваме се за нашия отбор и за това, че тримата българи се представяме добре. Публиката, ръководството и съиграчите ни помагат да влезем колкото се може по-бързо в ритъм и да се аклиматизираме, за да бъдем максимално ефективни. Предстои ни трудната задача да се спасим от изпадане, а защо не да вземем и купата“, коментира голмайсторът Шишков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *