Млад баща пусна снимка на бебето си в Интернет! Един коментар спаси живота му…

Млад баща реши да се похвали с новородената си дъщеричка и пусна в социалните мрежи нейна снимка, на която тя прави смешна гримаса след баня. Снимката бързо събра над 1000 харесвания и множество коментари. В едни от тях имаше комплименти към малката госпожица, в други закачки към баща й. Но еди от тях го разтревожи изключително много. Мъж, който се беше обозначил под снимката като педиатър, беше написал следното: 

„Струва ли ми се или наистина очите на бебето са жълтеникави? Аз не мога да говоря със сигурност, тъй като на всички снимки има жълт фон. Но ми се струва, че кожата на момиченцето и особено склерите (бялата част на очите) имат жълт отенък. Това може да е признак за физиологична жълтеница… Но аз се надявам всичко с бебето да е наред и това, което ми се струва да е просто професионална параноя.” 

Грижливият баща решил да провери за всеки слей има ли проблем със здравето на дъщеричката му. В поликлиниката потвърдили, че действително тя има физиологична жълтеница на новородените. 

За щастие бебето било засегнато от най-леката форма на тази болест и преминало единствено курс със светолечение, информира Reddit, цитирано от БЛИЦ. Но ако опитния педиатър не беше предупредил родителите или те бяха закъсняли да го заведат новороденото в поликлиниката, последствията щяха да бъдат много по сериозни. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *