Крият денонощие от задържания Бойко Борецов, че братовчед му е мъртъв

20-годишният Бойко Борецов едва днес сутринта е научил, че братовчед му Христо, с когото се опитаха да ограбят инкасо автомобил до пощата в Средец, е загинал от куршум, пише „24часа“.

Повече от 24 часа никой не е разкрил пред младежа, че безразсъдното им приключение е завършило фатално за съучастника му. След стрелбата двамата са побегнали в различни посоки. Христо е паднал на около 200 м, прострелян в гръдния кош. Бойко е бил задържан за 4-5 минути след бързата реакция на полицията в Средец.

Днес сутринта Борецов бе привлечен като обвиняем за въоръжен грабеж на сума в особено големи размери – 125 хил.лв.

Двамата с Христо са пристигнали в Средец рано сутринта на 8 февруари като оставили колата си – опел зафира, на 3 км от градчето по пътя към Дюлево. Те се скрили в барака в задния двор на пощата и зачакали автомобила с пенсиите. Екипирани са с маски и кожени ръкавици. Имали са пистолет и по чифт белезници. Според разследващите със сигурност са били информирани за графика на инкасото и знаели, че колата ще пристигне около 9 ч.

И двамата братовчеди нямат криминално минало. За кратко са работили в охранителни фирми. Христо е бил освободен още преди края на изпитателния срок, тъй като направил няколко издънки.

Бойко е бил част от екип за инкасо, включително пътувал до Средец и знаел при какви условия се извършва доставката.

Очаква се в сряда Бойко Борецов да бъде доведен в съдебната палата на Бургас. Прокуратурата ще поиска за него постоянна мярка задържане под стража.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *