Гаф на горските отърва от 600 лв. глоба жена от Ваксево

Жителка на невестинското село Ваксево отърва над 600 лв. глоба за незаконно добити дърва заради гаф на горските.

Историята е от началото на месец май миналата година, когато двама служители на подвижната горска стража от Регионалнато управление на горите в Кюстендил влезли на проверка в дома на Василка Цоцоманска от село Ваксево. В двора на жената имало стоварени седем кубика дъбови дърва за огрев, но самата тя, а по-късно и синът й Павел не могли да покажат документи за добиването им, както и превозен билет, които са задължителни, и им съставили акт.

Два месеца по-късно В. Цоцоманска завела дело в Районен съд – Кюстендил срещу наказателното постановление на горските, в което е записано, че на жената са наложени няколко наказания – 200 лв. глоба да незаконен добив на дървен материал, 205 лв. за незаконен превоз на същия дървен материал, както и 230 лв., на колкото са оценени дъбовите дърва за огрев, тъй като те били оставени на отговорно пазене в дома на Цоцоманска, но тя ги изгорила до делото.

По време на проверката Василка Цоцоманска разказала на служителите на подвижната горска стража, че дървата били докарани предната вечер от комшия, живеещ в съседния блок, и оставени в нейния двор, тъй като човекът нямало къде да ги стовари, а се страхувал, че през нощта ще изчезнат. Гафовете на горските са няколко, първият от тях е, че жената получила две наказания за едно нарушение.

Незаконосъобразно е и разпореждането Цоцоманска да плати паричната равностойност на дървата, предмет на нарушението, тъй като нарушението, за което е наказана, останало недоказано.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *