Рецептата на Петър Дънов с топла вода помага при простуда

 

Както народния лечител Петър Димков, така и основателя на Бялото братство Петър Дънов препоръчват лекуването с топла вода. Учителя обича да повтаря, че няма болест, която да не си отиде след приемането на достатъчно топла вода. Той твърди, че по този начин може да излекува дори чума и други тежки и смятани за нелечими болести.
Според Петър Дънов най-мощното лекарство в света е топлата вода и това го знаят всички негови последователи. „Съвременните хора не знаят каква сила се съдържа във водата. Изгуби ли влагата си, организмът е изложен на изсушаване. Такива хора обикновено са нервни, сухи, раздразнителни. Без вътрешната влага и външната вода човек не може да пречисти организма си от външните и вътрешните наслоявания. Останат ли тези утайки в организма, те ще станат причина за нежелателни заболявания” – изтъква Учителя.
Петър Дънов набляга на това, че трябва да се пие най-малко 1,5 до 2-3 литра топла вода на ден. Препоръчва и топлите вани и душове, а не студените, както съветват други лекари и лечители. Нарича лечението си „инжекции с вряла вода”.
„Сутрин преди ядене една чаша вряла вода, на обед преди ядене вряла вода и вечер преди ядене една чаша вряла вода” – препоръчва за профилактика Учителя.
„Каквото и да те боли – корем, глава, крака и т.н., каквото и състояние да имаш – умора, липса на апетит, тревожност, раздразнителност, безсъние – изпис от една до шест чаши вряла вода според болестта, бавно с лъжичката – и ще ти мине, или поне ще те облекчи” – съветва Петър Дънов.

 

 „При простуда или треска, изпиваш 4-5 чаши вряла вода, да се изпотиш и преоблечеш и ще ти мине. При хрема – стопляш малко вода, туряш сол в нея и даваш да смръкне няколко пъти от нея. Трябва да се направят още няколко смъркания вечерта и на другия ден. След 2-3 смъркания хремата минава. Солената вода препятства размножаването на микробите, които причиняват хремата. Ако дълго време не може да заспите, изтрийте тялото си с кърпа, потопена в топла вода и си легнете” – препоръчва в своята рецепта Петър Дънов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *