Топ теми

Кюфтета от кокоше месо и гъби

Продукти:

1 кокошка около 1 кг
100 г лук
5-6 бр. гъби 
3 бр. яйца
черен пипер
сол
магданоз
галета
400 г картофи
олио

Приготвяне:

Кокошката се сварява в подсолена вода. Отделя се бялото месо и се накълцва на ситно. Отделно се сваряват и гъбите и се режат на ситно. Смесват се месото, гъбите, ситно нарязаният магданоз, двете яйца, черният пипер и сол на вкус. От сместа се правят кюфтета, които се потапят в разбитото яйце, а след това в галетата и се пържат в загрята мазнина. Поднасят се с пържени картофи.

Забекежка: Ако нямате кокошка може и с пиле.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *